Vælg den rigtige kajak

Havkajakker er meget anvendt i Danmark. De er populære, da mange af modellerne er lette at holde balancen i, og de kan bruges overalt.

Der findes et utal af forskellige former for havkajakker. Havkajakker er lette at kende, da de ofte har opadbøjede ender og et stort voluminøst skrog. De er normalt udstyret med mange detaljer og fittings på dækket. De fleste Havkajakker har formstøbte sæder med ryglæn og lårstøtter, som giver en god føling og kontrol med kajakken. Lårstøtter gør det også muligt at lave grønlændervendinger. Ved padling i havkajak bruges ca. samme energimængde som under en rask gåtur, så alle i almindelig fysisk form kan padle havkajak. Bemærk at modellerne Carolina 12 og Carolina 14 har ekstra store cockpit og derfor er meget nemme at stå ind og ud af.

Der er i princippet ingen grænse for, hvor slemt vejret må være for at kunne tage på vandet. Det er padlerens færdigheder, der sætter grænsen. De fleste havkajakker kan fås i en expedition udgave med to lastrum, og ud over transport af udstyr er deres funktion at holde kajakken vandret flydende i vandet under en kæntring. Havkajakker er velegnet til længere ture og kan bære en stor last af udstyr, uden at de føles tunge i vandet. Desuden kommer de fleste af Perception modellerne i en udgave med udvendigt vipperor, der gør det muligt at korrigere for strøm, vind og bølger. Roret er meget let at anvende og styres med pedaler monteret ved fodstøtterne i båden. Kajakkerne fra Perception har et ekstremt stærkt skrog, der tåler at gå direkte op på stranden og ikke kræver nogen form for vedligeholdelse.

Hvor kunne du tænke dig at ro og hvordan?
Vores Perception kajakker kan inddeles i 3 kategorier. Hver kategori har den rette kombination af størrelse, udstyr, opbevaring og ydeevne til det påtænkte brug, der kan ses herunder:

Sit-on-top Rekreativ Touring og hav
Hvor skal du ro? Friheden man oplever når man sejler i en sit-on-top giver dig en sikker og sjov mulighed både i fjord, søer, åer og på havet. Med åbent cockpit er der nem adgang og god plads. Ideel til at bruge i bruge i små søer og langsomme åer. Premium ydeevne og kontrol tillader dig med touring- og havkajakker at gå skridtet videre og udforske åbne farvend: hav, bugter, søer, åer og.
Hvad vil du gerne? Leg på stranden, udforsk den næste bugt, et fiskespot eller en tur op ad åen. Sit-on-tops gør det hele muligt. Perfekt til et eventyr med familie og venner i disse rummelige og hurtige kajakker. Lavet perfekt til længere ture, og gør dags- eller weekendturene til en leg.

 

Hvem passer de til? Perfekt til at dele. Dens alsidighed gør det muligt for alle at sejle en sit-on-top. En let håndterbar og stabil opbygning sikrer at alle kan tage en tur på vandet og samtidigt sætte pris på omgivelserne. Mere strømlinet design og tæt  pasform, som passer til de, der ønsker ydeevne eller progression på deres kajak ture.