Pleje og vedligeholdelse

Rotationsstøbte kajak pleje
Vores kajakker er lavet af høj-densitet superlinear polyætylen, som er næsten vedligeholdelsesfrit. En minimal mængde af pleje ved opbevaring og under transport vil hjælpe kajakken til at opretholde en næsten-ny betegnelse i mange år.

Polyætylen vil blive mere fleksibel under varme forhold, som eksempelvis en varm solskinsdag. Det kan lade sig gøre, at en kajak, der er bundet fast tæt til en tagbøjle vil blive deformeret midlertidigt på de vægtbærende punkter. Brug en stiv stang (sport rack) som tilføjelse til en “kajak vugge” for at fordele vægten.

Rengøring
Normalt er en hurtig skylning af ferskvand alt, hvad der er nødvendigt for at holde dit skrog rent og i god funktion. Dette er især vigtigt efter du har sejlet i saltvand, eller hvis din båd er udstyret med et ror eller skeg. Vær sikker på at få skyllet skeg, ror, ror kabler, og fodbøjler grundigt med ferskvand for at fjerne saltrester.

Vær forsigtig ved lastning og læsning af din kajak. Overfladiske ridser kan forekomme, men kan fjernes eller reduceres ved brug af marine båd polering designet til polyætylen skrog. Slibning eller brug af en slibende polerpasta anbefales ikke.

Brug et ultraviolet beskyttelsesmiddel til at holde din kajak skinnende og minimere den langsigtede nedbrydning forårsaget af UV eksponering.

Advarsel
For at forlænge kajakkens levetid og opretholde dens udseende og ydeevne, undgå at trække den tværs hen ad jorden. To mennesker, der bærer i håndtagene er den bedste måde at transportere båden på. Alternativt kan du transportere den ved at bruge en kajak vogn, som kan fås hos din lokale forhandler.