Transporter din kajak

Tagbøjle
En crossbar tagbøjle (eller “sports rack”) til din bil er den bedste metode at transportere en kajak på. Kajakken skal bindes fast på hver tagbøjle, og agter og stævn af kajakken på hver ende af køretøjet. Kajakholdere anbefales til kajakker, der transporteres “fladt” for at mindske chancerne for at kajakkerne bliver deformerede, hvis de er sat for stramt fast på søjlerne.

Rotationsstøbte kajakker kan transporteres sikkert på kanten eller på hovedet (med skroget op) med kajak holdere. Dog bør fiberglas kajakker altid transporteres med bunden ned, ved hjælp af holdere til at forhindre deformation.

Brug af skumblokke
Skumblokke kan bruges til korte afstande eller ved lavere transport hastighed. De bør være brede nok til at give tilstrækkelig støtte. Vær ekstra forsigtig med skumblokke, da de ikke er så sikre som tagbøjler. Skumblokke gør det nødvendigt at binde agter og stævn af kajakker direkte til køretøjet.

I barsk vejr
Rejser du mens vejret er barsk, placer kajakken på hovedet, hvis det er muligt. En kajak, der er fyldt med vand kan blive tung og farlig. Brug et cockpit cover til at forsegle cockpittet med, hvis det ikke er muligt at transportere den på hovedet. Tjek jævnligt dine stropper for at sikre, at de ikke har udvidet sig mens de var våde.

Vigtigt
Det anbefales altid at stoppe kort efter starten på din rejse for at sikre alle fittings og tilslutninger er sikre.